Erika Poussa

Helsinkiläisen catering-yritys Bakerikan perustaja ja omistaja. Vuonna 1997 syntynyt Erika on intohimoinen ruokayrittäjä, joka pyrkii luomaan jokaisen arjen juhlan kruunaavia ruokakokemuksia. Erikalla on ollut intohimo ruoanlaittoon ja leipomiseen jo alakouluikäisestä saakka.

Sama intohimo johdatti hänet ikään kuin vahingossa yrittäjyyteen ja rakkaus ruoanlaittoon on suurin motivaation lähde myös nykypäivänä. Yrittäjyyden ohella Erika on työskennellyt Helsingin, Australian sekä Espanjan ravintoloiden keittiöissä. Kova paineensietokyky sekä halu oppia alan parhailta on ollut välttämätön askel matkalla oman yrityksen rakentamiseen.

Jokainen syö ensin silmillään. Luova työ on aina ollut Erikan vahvuus ja hän rakastaa itsensä toteuttamista ruoan parissa.

Kuva: Heidi Väisänen

" Ruoka on mun taidetta. "

-Erika

Mistä kaikki alkoi

Bakerikan tarina ja Erikan matka leipomo ja catering-yrittäjänä alkoivat vahingossa. Kotona asuessaan Erika sopi äitinsä kanssa, että viikolla saa leipoa jos valmiit leivonnaiset tarjotaan naapureille ovelta ovelle. Leivonnaisia tarjottiin lähiasukkaille melkein joka päivä.

Aluksi leivonta harrastus oli täysin palkatonta eikä leivonnaisista otettu rahaa vastaan lainkaan. Myöhemmin naapurit sekä perhetutut halusivat kuitenkin tukea Erikan harrastusta ja alkoivat tilaamaan muun muassa kakkuja ja muita jälkiruokia omiin tärkeisiin juhlahetkiin. Vähitellen tilausten määrä kasvoi ja harrastuksesta syntyi liiketoiminta. Toiminnan kasvaessa tilaukset eivät rajoittuneet enää ainoastaan kakkuihin ja jälkiruokiin, vaan tilaukset laajenivat myös muihin ruokalajeihin.

Asiakasmäärän ja tilausten kasvaessa alettiin kaivata virallisempaa laskutustapaa, jolloin Erika alkoi miettimään oman yrityksen perustamista ja otti selvää erilaisista yritysmuodoista.

Näin perustettiin osakeyhtiö ja Erika onkin pyörittänyt omaa leipomo ja catering-yritystään Suomessa jo 17-vuotiaasta lähtien. 

Ota yhteyttä →

Kuva: Heidi Väisänen